Voeding en dranken

Recept: Chocomousse met kastanjes

Foto’s: Ripley

In oktober ben ik samen met Esmeralda van Heartfully Conscious kastanjes gaan rapen in het Tivolipark. Het heeft twee dagen geduurd voor ik doorhad dat er kastanjes in de zakken van mijn biker jacket zaten en ik wist eerlijk gezegd ook niet goed wat ik ermee moest doen…

Na een rondje browsen op Pinterest kwam ik een recept tegen om chocomousse met kastanjes te maken! Deal! Ik heb uiteindelijk de nodige aanpassingen aan het recept toegepast zodat het toch ietwat meer ‘Ripley’ zou zijn. (Kaneel, kaneel, kaneel!)

Robin en mijn moeder waren alleszins fan van het eindresultaat!

Foto’s: Ripley
  • tamme kastanjes (die met het pluisje bovenaan! Wilde zijn giftig, laat deze dus liggen)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 500 ml sojamelk (of melk naar keuze)
  • 1 groot tablet pure chocolade (meer dan 70% cacao)
  • 1 pakje zware room

Laat de kastanjes 2 uur weken in warm water en droog deze af.

Maak inkepingen onderaan in de kastanjes, leg deze in een voorverwarmde oven van 200 graden (bakplaat of ovenschaal) en laat deze een 25 tal minuten ‘poffen’.

Laat de kastanjes afkoelen om ze daarna allemaal te pellen.

Doe de melk, vanillesuiker, kaneel en kastanjes samen in een kookpot en breng alles al roerend aan de kook tot de melk wat is teruggetrokken en de kastanjes ‘mushy’ zijn geworden.

Zet het de kookplaat af en breek de pure chocolade in stukjes terwijl je deze aan de mix toevoegt. Doe de mix in een blender of gebruik een staafmixer om een gladde substantie te verkrijgen.

Doe alles in een grote kom en laat afkoelen tot op kamer temperatuur.

Doe de room in een andere kom en klop het op tot een luchtige schuimende massa. Voeg de opgeklopte room beetje bij beetje toe aan de chocolademousse en meng alles goed door elkaar.

Doe alles in serveerschaaltjes en zet in de koelkast voor enkele uren zodat alles kan opstijven.

Je kan je chocomousse ook nog afwerken met chocolade schraapsel ‘on top’ maar dit is natuurlijk puur optioneel!

Smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *