Veel ballen hoog in de lucht

Collage door Katrijn Declerck

‘Bewust leven’ is een containerbegrip en wat ik er o.a. onder categoriseer is het lef tot zelfreflectie en eventueel je leven, door het nemen van beslissingen, bij te sturen.

Wat ik juist bedoel?  Heb jij al eens nagedacht hoeveel ballen jij op dit moment in de lucht houdt?  Of anders gezegd, hoeveel rollen jij vervult?  Ik maak voor mezelf af en toe deze oefening en soms is het aantal al confronterend.

Ik vervul de rol van moeder, partner, vriendin, coach, blogger, sporter, zelfstandige in bijberoep, werknemer, mantelzorger, buurvrouw, tante, zus,…  De meeste rollen zijn een bewuste keuze. Aan iedere rol zijn taken verbonden.
Maar de manier waarop ik mijn rollen uitvoer, zijn ook vatbaar voor reflectie. Meestal leg ik de lat hoog, te hoog.  En dat maakt dat, ook ik, soms snak naar ademruimte. 

Veel ballen in de lucht, zo hoog mogelijk houden is als een circusact die niet vol te houden is. Dus roep ik mezelf een halt toe en ga ik schrappen, minimaliseren, delegeren of de bewuste keuze maken om de lat een paar niveaus lager te leggen. Kortom, deze oefening zorgt voor balans en ademruimte in mijn leven.

Ga jij ook aan de slag?

Katrijn Declerck
Professional Organizer
Ademruimte
www.ademruimte.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *