Bewust leven

De kracht van samenwerken

Foto: wildrose115 via Flickr

Eén van de dingen die ik geleerd heb door te leven volgens het wiel van het jaar is dat alles op zijn eigen tijd komt. Met Nieuwjaar dromen we over een nieuwe werkelijkheid. Een paar weken later planten we onze ideeën en gaan we ermee aan de slang. En dan komt het moment waarop we niet meer verder kunnen.

Op een dag zijn we zover geraakt als onze eigen kennis en middelen reikten. Om nog verder te evolueren, moeten we bijkomende kennis vergaren of met anderen gaan samenwerken. 

Het is geen toeval dat dit moment op het wiel van het jaar samenvalt met de start van de zomer. Op dit moment hebben we van nature meer energie. We hunkeren van nature in deze periode meer naar sociale contacten. We kunnen ’s avonds met het licht van de zon langer doorwerken.

Samen bereik je meer dan alleen. Dat is geen geheim. 

Maar wanneer je gaat samenwerken met anderen die net als jij heel goed weten wat ze willen en die ook de voorbije maanden bezig geweest zijn om hun richting te bepalen? Dat is wanneer ware magie zich voltrekt.

Het voelt als een stroomversnelling waarin je je mag laten meevoeren omdat je weet dat je niet kan falen. Je weet dat je niet ‘verkeerd’ kan aankomen. Je ontmoet anderen die met dezelfde dingen bezig zijn en je geeft elkaar nieuwe kracht. En dit is zo mooi.

Heb ij dit al eens mogen ervaren? Met wie kan jij samenwerken naar een gemeenschappelijk doel? Hoe kan je jouw publiek hier nog beter mee dienen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *