Inspiratie voor een ‘coronacation’: deel 2

Heb je zin in nog meer inspiratie om deze ‘coronacation’ iets aangenamer te maken? Hier komt ‘ie! Vandaag deel ik graag tips voor een ‘DIY’, een app en een kanaal op YouTube.

DIY: hondenspeeltje

Als je een viervoeter hebt, zal die wel blij zijn dat je zoveel thuis bent. Vergeet ook niet om het diertje (vooral honden) wat beweging te geven. Speel bijvoorbeeld samen met een zelfgemaakt speeltje (zie de foto). Hoe maak je dit? Knip een oude T-shirt of fleece in repen. Knoop vier repen samen en begin ze te weven als een ‘scoebidoe’. Of gebruik drie repen en vlecht ze. Speel met combinaties van kleuren. Voor jezelf dan toch. Want naar het schijnt zijn honden kleurenblind.

App: Duolingo

De komende weken zijn het ideale moment om een nieuwe taal te leren. Mijn favoriete app om dat te doen is Duolingo. Hiermee heb ik mezelf de basis van het Zweeds geleerd. Daarna heb ik nog bijgeleerd door in het Zweeds het nieuws te lezen en het journaal te bekijken. Maar Duolingo heeft me alvast een heel goede basis gegeven. Heb je geen zin om een nieuwe app te downloaden? Gebruik het programma dan gewoon in je browser. Handig!

Youtuber: Shelbizleee

Op zoek naar inspiratie voor een ecologische levensstijl? Ga dan zeker eens kijken naar Shelbi. Onder de naam Shelbizleee heeft ze een blog en een kanaal op YouTube. Ik vind haar een heel aangenaam persoon en ze heeft mij al veel geleerd. Ze heeft bijvoorbeeld een filmpje over een ‘zero waste’ levensstijl met tips voor beginners én gevorderden. Interessant voor iedereen dus!

Wat ga jij vandaag doen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *