Inspiratie voor een ‘coronacation’: deel 1

Tenzij je onder een steen hebt geleefd, weet je dat het coronavirus momenteel de hele wereld in de ban heeft. We mogen niet afspreken met z’n allen, terrasjes doen zit er niet in, en ‘een shopke’ doen in onze favoriete winkel mogen we ook niet. Of zoals ons Maggie het zo mooi zegt: “Blijf in uw kot”. Want enkel zo kunnen we drama’s zoals in Italië, Spanje en andere landen voorkomen. 

Enkel in ons kot blijven is gewoon saai. Daarom deze reeks voor inspiratie tijdens de ‘coronacation’. Want er is heel veel online te vinden. We bundelen dit graag in een reeks artikels.

Veel plezier! En luisteren naar ons Maggie, hè!

Podcast: Heksen dragen sneakers

Ideaal om op te zetten in je auto (als jij een gelukzak bent die nog mag werken, net als ik). Of wanneer je in je huishouden bezig bent. Of gewoon terwijl je in je zetel ligt. 

Heksen dragen sneakers: Hoe het is om te leven in deze wereld en toch je spirituele kant te omarmen? In deze podcast zijn Lana en Maxime de heksen die je graag meenemen en uitleggen wat bepaalde onderwerpen juist inhouden en hoe je ze kan toepassen.

Deze podcast heb ik zelf rond december ontdekt en ik ben fan. Als er een nieuwe aflevering online is, probeer ik deze meteen te beluisteren. De ideale ontspanning, als je het mij vraagt.

Sporten: met Palmyra la diva

Bewegen blijft belangrijk. De ‘coronacation’ mag geen excuus zijn om een professionele zetelhanger te worden. Dus werk aan die spieren (zodat je die extra zak chips of dat glaasje wijn wegwerkt. Het leven draait om een balans).

Vandaag doen we dat samen met Palmyra La Diva. Palmyra wie? Palmyra La Diva is een bekende burlesqueperformer, die ook eigenares is van haar eigen, recente dansschool (Antwerp Burlesque Academy) en showgroep in het Antwerpse (The Spectacular Starlets). Omdat we helaas geen danslessen in een dansschool mogen volgen, heeft ze daar iets op gevonden: online burlesque lessen via Patreon. Dit kost je 9 euro per maand en wekelijks komt er een filmpje online met een les. Ideaal om aan je ‘sexyness’ te werken zodat je daarna stralend in je zetel kan zitten (balans, lieve mensen, balans…) Je kan je abonneren via Patreon.

Webshop: Ecossentials

We hebben vandaag al geluisterd en gewerkt aan onze ‘sexyness’. Waarom combineren we dit niet gewoon met een ‘shopke’? Het is heel belangrijk om onze economie te blijven steunen. Dit doe je niet door bij Torfs te bestellen, maar door te bestellen bij een webwinkel van een kleine zelfstandige.

Vandaag geef ik jullie de tip om een kijkje te nemen bij ecossentials.be. Hier kan je verschillende groene manieren vinden om jezelf én je huis te verzorgen. Met deze periode heeft de eigenares zelfs een eigen ‘selfcare box’ in elkaar gestoken. Dus wanneer we weer een terrasje mogen doen, kunnen we dit met een verzorgde huid doen.
Daarnaast vind je er ook Esmees favoriete tandpasta van Ben & Anna en de shampoo en conditioner bars van Savan. 

Hopelijk geeft dit je toch al wat inspiratie.

Wat ga jij vandaag doen met deze ‘lockdown’? 

Een reactie op “Inspiratie voor een ‘coronacation’: deel 1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *