Maart 2020: Lynn goes veggie, Esmee goes vegan

Een nieuwe maand betekent voor Heartfully Conscious een nieuwe ‘challenge’! Maart zal voor ons in het teken staan van nieuwe voedingsgewoonten. Zo gaat Lynn als ‘omnivoor’ een hele maand vegetarisch eten. Esmee gaat een stapje verder. Zij gaat een maand veganistisch eten. 

Waarom deze challenge? Je kan voor het klimaat een groot verschil maken door te letten op voeding van dierlijke oorsprong. Je creëert bijvoorbeeld (onbewust) veel uitstoot door regelmatig rundvlees op het menu te zetten. En door regelmatig bepaalde vissoorten te eten, help je mee aan de overbevissing, wat ervoor zorgt dat bepaalde vissoorten uitsterven.

DO try it at home!

Wij geloven erin dat je niet perfect moet zijn om toch je steentje te kunnen bijdragen. Maar ik, Esmee, vind wel dat je het op z’n minst eens moet hebben geprobeerd. Ik ken genoeg mensen die zeggen dat ze vegetarisch en veganistisch eten niet lekker vinden, tot ze bij mij thuis eten. Je moet durven af te wijken van wat je normaal eet en durven te experimenteren in de keuken. 

Veggie Challenge

Ik, Lynn, eet regelmatig vlees, kip of vis. In maart zal ik dus proberen om geen dieren meer te eten. Gelukkig sta ik er niet alleen voor. Ik heb me ingeschreven voor de ‘veggie challenge’ van Eva vzw. Wil jij meedoen? En kan je ook wel wat hulp gebruiken? Schrijf je dan in op www.evavzw.be/veggiechallenge.

Lukt het mij om 31 dagen geen dieren te eten? Dan wil ik ook wel eens proberen om helemaal geen dierlijke producten meer te eten. Maar daarvoor heb ik wat meer voorbereiding nodig. Ik laat me alvast inspireren door Esmee.

Vegan challenge

Eva vzw doet officieel pas in november de ‘vegan challenge’. Maar de Nederlandse tegenhanger heeft hiervoor een mooi alternatief. Bij hen kan je de ‘vegan challenge’ aangaan op eender welk moment van het jaar. Via veganchallenge.nl/doemee kan je zelf aangeven wanneer je start en krijg je dagelijks een mail met recepten en tips toegestuurd. Hoe leuk is dat?!

Ik, Esmee, ga de vegan challenge niet alleen aan. Ik doe ze met een hele groep vriendinnen. Dat zorgt er al voor dat ik het makkelijker ga volhouden. Ik eet nu ook al voor 80% veganistisch, dus ik heb er al wel kennis over. In maart wil ik voor de 100% gaan.

Doen jullie mee? Zo ja, met welke van de twee uitdagingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *