Bewust leven

Terugblik op januari 2020

Elke maand willen we even terugblikken op de vorige maand. Voor onszelf om eventjes herinnerd te worden aan de mooie momenten van vorige maand. 

ESMEE

Januari 2020 begon ideaal. Zo was ik vijf seconden op de VRT te zien in het programma ‘Vrede op aarde’. Ik was geïnterviewd op het concert van Bart Peeters in november en vond het leuk om te zien dat onder anderen ik er was uitgepikt om op televisie te komen.
Daarnaast heb ik leuke plannen gemaakt voor de toekomst, waar jullie snel meer over gaan horen. 

Verder heb ik een fotoshoot in Gent gedaan, hebben we de fotograaf voor de trouw ook ineens vastgelegd. Ik heb zelf opgetreden in de Burlesquebar en daarna ben ik met een vriendin nog op een feestje geëindigd, waar ik wingwoman speelde (en dus mijn vriendinnen koppelde). Dat laatste vond ik een leuke ervaring. Het was ook leuk om tegen mijn verloofde te vertellen. 

In januari zijn Lynn en ik ook een dag naar Amsterdam geweest. We hebben daar de stad verkend. (Ik vond het aangenamer dan die keer in juni dat ik er was met mijn verloofde.) We hebben er ook iemand geïnterviewd voor volgende maand. Super fijne dag waar we enorm van hebben genoten. 

Verder heb ik een neuspiercing laten schieten. Heel impulsief, maar ik ben er wel heel blij mee. Ook hebben Yarrith en ik genoten van een etentje met vrienden. En ik heb vorige week zondag een afternoon tea georganiseerd bij mij thuis met een bende retrodiva’s. Dat laatste was fun en heeft echt goed gedaan. 

Zoals je merkt: een drukke maand toch wel. Februari ziet er rustiger uit, maar dat komt onder andere doordat Tina de pup wordt gesteriliseerd. Verder heb ik een fotoshoot rond ‘body positivity’, ga ik langs om het proefmodel van mijn trouwjurk te passen, en gaan Yarrith en ik het aan de gemeente officieel doorgeven dat we willen trouwen in augustus. Spannend!

Lynn

Amsterdam
Esmee vertelde het al: we zijn samen een dagje naar Amsterdam geweest. Ik vond het super gezellig. Aanraders zijn de volgende adresjes:
Vinnie’s en Mama bakkerij (ook een koffiebar)
Pluk (koffiebar en restaurant in de Negen Straatjes)
Negen Straatjes (buurt met leuke winkels, bijvoorbeeld met vintage kleding)
IJver (groot restaurant in Amsterdam-Noord)

Miss Green
Voor het eerst kocht ik kleding die helemaal duurzaam is, namelijk bij Miss Green. Dat merk staat voor de volgende waarden:

  • Geen kinderarbeid
  • Veilige werkomgeving
  • Geen gevaarlijke chemische stoffen
  • Natuurlijke vezels
  • GOTS-certificaat
  • Veganistisch (goedgekeurd door PETA)

Er was maar één nadeel aan mijn bestelling: mijn kleding kwam verpakt in plastic! Daar moest ik iets van zeggen. Ik stuurde een mail naar de klantendienst van Miss Green en kreeg de volgende mail terug.

Kudzu
Tot slot deed ik een bestelling bij de webshop Kudzu. Ik kocht een deo van Ben & Anna, herbruikbare wattenschijfjes van Lamazuna, sponzen van natuurlijke materialen, en mooie bamboe-sokken. Leuk weetje: Bij Kudzu kan je betalen met ecocheques. Ik stuurde mijn cheques op en kreeg mijn bestelling zodra ze de cheques ontvangen hadden. Handig.

Mijn volgende maand
In februari staat er een groot concert op het programma. Voor de rest niet veel speciaals.

Wij wensen iedereen een heel fijne maand!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *