Bewust leven,  Respect voor jezelf

Bewust leven volgens Steffie

Foto: Lynn Claerhout

We zijn allemaal op zoek naar meer verbinding. We willen weer ‘back to basics’ leven zonder daarvoor te moeten inboeten aan modern comfort. En dat kan. Het is ondertussen ruim 11 jaar geleden dat ik het pad van moderne druïde begon te bewandelen en het heeft me zoveel geleerd. 

Het leven is prachtig. Het leven is goed. En wij hebben het genegeerd. 

Ecologisch bewustzijn lijkt een nieuwe term, maar het begrip erachter gaat veel dieper. Onze voorouders leefden al in harmonie met de natuur. Ze stonden op een bepaalde manier veel meer en intenser in het leven dan wij nu doen. En dat is waar meer en meer mensen terug naar ontwaken.

Wanneer je jezelf weer openstelt om werkelijk te voelen, om even op pauze de drukken en om je heen te kijken… dan zal je zoveel diepgang ontdekken. Bewuster leven wil zeggen dat je weet wat je eet en voelt hoeveel voeding je nodig hebt.

Bewuster leven houdt in dat je voeling hebt met je lichaam en met de wereld om je heen. Bewuster leven is niet in vicieuze cirkels draaien, maar dansen in een groeiende spiraal en onderweg anderen ontmoeten.

Misschien ben je daar net bang voor. Misschien weet je niet wat je volgende stap zal zijn.

Weet dat mensen leren door herhaling. Alles begint bij weten, dan ga je hiernaar handelen en vervolgens evalueer je. Oké, misschien komt er even een terugval. Zolang je je echter omringt met anderen die je regelmatig wakker schudden, kan je niet meer achteruit. 

Samen de nieuwe wereld vormgeven… Dat is waar ik naar uitkijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *