Dit wil Esmee waarmaken in 2020

Het nieuwe jaar was al twee weken bezig wanneer ik dit artikel op Cynthia.nl zag: 20 in 2020. Het leek mij mij wel leuk om zelf te delen. Ergens sluit het aan bij mijn challenges, want ik heb daardoor geen voornemens. Er zijn wel dingen die ik graag zou doen. Daarom ga ik hier 20 dingen delen die mij leuk lijken om te doen dit jaar.

 1. Op nummer één is eigenlijk wel een moeten maar ook weer niet; namelijk genieten van alle voorbereidingen voor de trouw van Yarrith en mij. Over iets minder dan zeven maanden geven we eindelijk het ja-woord aan elkaar en ik tel af. In februari ga ik weer langs voor mijn trouwjurk (deze laat ik maken) en dit zijn echt dingen waar ik van geniet.
 2. Een cursus volgen tot “mental-coach”. In 2021 zou ik graag zelfstandiger werken. Mensen coachen en uit hun comfortzone halen is het liefste wat ik doe. Toen ik op deze cursus stuitte, dacht ik echt: yes, dit is het! Dit is iets dat ik graag na de trouw zou doen.
 3. Een maand veganistisch eten. Ik heb het vorig jaar al eens geprobeerd, maar toen was Richi (mijn vorig hondje) gestorven en heb ik het even overboord gegooid. Ik wil al langer meer plantaardig eten, dus een maand ‘vegan’ eten lijkt me een goed begin. Momenteel eet ik 70% veggie en 30% vegan, dus tijd om daaraan te werken.
 4. Op reis gaan met een camper. Yarrith en ik dromen van een camper kopen. We willen er dus eerst eentje huren om te zien of het wel echt iets voor ons is. Als dit een succes is, gaan we hier zeker voor sparen zodat we de wereld kunnen zien met Tina zonder ons te moeten afvragen of onze verblijfplaatsen wel hondvriendelijk zijn.
 5. Een workshop geven over zelfzorg. Dit wordt trouwens werkelijkheid! Ik vind dit een super interessant onderwerp om over te praten en het is echt iets dat zo belangrijk wordt, zeker nu. Dus ik kan alleen maar blij zijn dat dit ook uitkomt!
 6. Meer genieten van fijne momenten met andere personen die ook ondernemend zijn. Ik wil me het komende jaar echt omringen met mensen die zelf stappen ondernemen om vooruit te geraken in het leven en voor mij zelfs een inspiratie zijn, zodat ik van hen kan leren. Door me te omringen met deze mensen, merk ik dat dit mij een grote boost geeft. Kan alleen maar goed komen!
 7. Mijn challenges tot een goed einde brengen. Zegt genoeg, denk ik.
 8. Meer weggooien en meer bijhouden wat ik echt nodig heb. Ik heb gewoon te veel spullen en soms word ik hier echt lastig van. Tijd om er dit jaar iets aan te doen!
 9. Mijn agenda goed bewaken en ervoor zorgen dat ik mezelf niet ‘voorbijloop’. Ik ben een heel impulsief iemand die snel ja zegt. Dit heeft als gevaar dat ik mijn agenda heel druk inplan met als gevolg dat ik te weinig tijd voor mezelf voorzie om tot rust te komen. Dit heeft dan ook als gevolg dat ik af en toe een breekpuntje heb en dit dan afreageer op Yarrith. Zonde eigenlijk.
 10. Mijn keuken afwerken! Ik heb nog één grote muur te schilderen. Iets wat ik altijd uitstelde omdat ik deze in een fellere kleur dan wit wilde schilderen. Ondertussen heb ik gekozen welke kleur het wordt, dus is het tijd om dit ook eens te doen. Dan overal plinten plaatsen, een werkblad aan die muur en onze keuken is eigenlijk af. Drie dagen werk als ik het zo bekijk, maar toch stel ik het uit. Zonde!
 11. Mij focussen op mijn burleske carrière en op het podium staan. Vorig jaar heb ik het geluk gehad om op verschillende podia te kunnen staan en ik hou ervan! Dit jaar wil ik een cursus volgen om meer basis hierin te krijgen en zou ik graag een tweede act uitbrengen. Let’s see!
 12. Meer lezen. Ik heb altijd graag gelezen maar ik maak er te weinig tijd voor. Heel jammer. Tijd om er dit jaar iets meer aan te doen!
 13. Minder kopen en meer gebruiken wat ik heb. Ik ben iemand die overtuigd kan zijn dat ze product X echt nodig heeft, dit koopt en dan uiteindelijk nooit meer aanraakt. Zonde van het geld en van de ruimte die het inneemt in huis.
 14. Minder bezig zijn met “drama”. Op een of andere manier raak ik vaak betrokken in drama of krijg ik snel heel veel over mij heen. In 2020 wil ik minder van dat.
 15. Het team van Heartfully Conscious bij elkaar krijgen en coachen om op de foto te gaan. Zodat we allemaal een mooie professionele foto hebben voor hier op de site.
 16. Een basis leggen om in 2021 zelfstandige in bijberoep te worden. Ik heb hierboven al uitleg gegeven over de cursus tot ‘mental coach’. Dit past hier volledig bij. 
 17. Nog eens genieten van een dagje wellness met Yarrith. Dit is iets dat toch altijd heerlijk is. 
 18. Een leuke workshop volgen. Zoals zelf verzorgings- of schoonmaakproducten maken. Lijkt me leuk en leerzaam om te doen.
 19. Minder koffie drinken en meer thee drinken. Terwijl ik dit schrijf denk ik: oh my god, Esmee! Maar ik heb zoveel lekkere theetjes die eigenlijk echt wat meer aandacht verdienen dan mijn koffietjes altijd. (Ik heb niet gezegd dat ik nooit meer koffie ga drinken, natuurlijk!)
 20. Zoveel mogelijk in verpakkingsvrije winkels shoppen. Zoals bij de Kabas in Mechelen of Tarra in Buggenhout! Het lijkt me super fijn om minder afval te hebben.

20 leuke dingen die ik graag zou doen. Ik ben benieuwd hoeveel ik er werkelijk doe dit jaar.

Wat zou jij graag doen dit jaar? Laat het ons zeker weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *